HELP! Ik heb rosacea...

HELP! Ik heb rosacea...

Thuisproducten tegen rosacea.

Rosacea is een heel vervelend probleem en kan ook erg hardnekkig zijn om aan te pakken. Het kan zomaar ontstaan of weer opspelen. Maar hoe ontstaat het eigenlijk? Wat zijn de triggers? En hoe is dit op te lossen? Lees snel verder!

Wat is rosacea?

Bij rosacea heb je huidproblemen in jouw gezicht. Dit uit zich meestal in roodheden en bultjes. Daarnaast kunnen er ook puistjes en couperose (gesprongen adertjes) ontstaan. Als je een getinte huid hebt, is de roodheid minder te zien. Ook kun je opeens een warm gevoel in jouw gezicht krijgen en rood worden. De helft van de mensen die rosacea hebben, hebben ook last van geïrriteerde ogen. Daarnaast kunnen mannen en vrouwen rosacea krijgen.

Hoe ontstaat rosacea?

Over de oorzaak van rosacea bestaat nog veel onduidelijkheid. Vaak treedt rosacea op rond het 30e levensjaar. Uit onderzoek blijkt dat er sprake is van een overgevoelige reactie van het afweersysteem. Ook lijkt het zenuwstelsel en bloedvaatjes in de huid ontregeld bij mensen met rosacea. Hoe dat precies kan, is niet duidelijk. Wel kennen we inmiddels een lange lijst met triggers van rosaceaklachten.

Er zijn 4 types rosacea:

De klachten van rosacea kunnen verergeren door:
• Warmte en koude
• Zonlicht
• Emoties
• Sommige cosmetica: make up en huidverzorgingsproducten
• Bepaalde medicijnen (bijvoorbeeld corticosteroïden), zowel bij inwendig gebruik als bij aanbrengen op de huid.
• Alcohol, warme dranken en het eten van sterk gekruid voedsel
• Zwangerschap

Wat kan jezelf doen aan rosacea?

Het is belangrijk dat als jij last hebt van rosacea je de triggers zoveel mogelijk vermijdt. Daarnaast mag een rosacea huid nooit te veel belast worden met agressieve cosmetica producten. Het is belangrijk om skincare producten te kiezen die de wanden van de haarvaatjes verstevigen om roodheid tegen te gaan.

Skin Boost biedt producten aan die de rosacea huid ondersteunt en de huidbarriere te verstevigen. Daarnaast zijn alle producten uit de anti-roodheden lijn van ons natuurlijk, biologisch en SLS vrij. Benieuwd naar onze producten die rosacea doen verminderen? Bekijk dan de collectie 'Roodheden'.

Heb jij erg veel last van jouw rosacea: erg geïrriteerd, extreme jeuk of acne door rosacea? Dan raden wij jou aan om contact op te nemen met de huisarts.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.