Green People Mum & Baby Rescue Balm voor kinderen en baby's met huidirritatie, gevoelige huid en en eczeem

Hoe verzorg ik de eczeem van mijn baby? Tips om de pijn en uitslag te verlichten!

Wat zijn de belangrijkste punten?

  • Heeft jouw baby of kind eczeem?
  • Hoe herken je eczeem?
  • Wat kan je doen om het te verlichten?
  • Kan het gebruik van de juiste producten helpen?

Om te beginnen bij het belangrijkste punt, eczeem of niet, de juiste producten voor jou, jouw kind of baby is stap 1! Natuurlijke, biologische producten kunnen niet alleen symptomen verlichten maar ook irritatie voorkomen. Daarover vertel ik je later meer. Want is er sprake van eczeem?

Eczeem is gelukkig makkelijk te herkennen aan de symptomen en vaak is er sprake van constitutioneel eczeem. Deze vorm heeft een erfelijke aanleg en komt vaak bij kinderen voor, gelukkig is dit niet vies of besmettelijk zoals sommige mensen denken. Ook al heeft jouw kind eczeem, zorg voor knuffels en aanrakingen zodat het kind ook begrijpt dat het niet eng, vies of spannend is. Kinderen leren namelijk van het gedrag van hun ouders of verzorgers. Deze huidaandoening kan namelijk al voorkomen bij baby’s vanaf 3 maanden oud en die verdienen alle aandacht en liefde die je kan geven!

Maar waar hebben deze kinderen dan last van?

Je merkt dat ze jeuk hebben, een droge huid en daardoor soms ook schade aan de huid van het krabben. Ook zie je het aan rode of donkere plekken op de huid, met beschadigingen zoals bultjes, blaasjes, schilfers of korstjes.

Deze symptomen zie je bij kinderen <2 jaar vooral in het gezicht, op het hoofd, bovenlichaam, ellebogen en knieën. Zijn ze ouder dan 2 jaar? Dan zie je dit vaak aan de binnenkant van ellebogen en knieën, polsen en enkels.

Hoe werkt eczeem dan?

De huid houdt simpelweg minder goed vocht vast, de huid droogt sneller uit en de irritatie kan erger worden door verschillende dingen zoals zeep, shampoo, zweten, temperatuur, stress en nog véél meer. Al deze factoren kunnen de irritatie erger maken en zo kom je in een vicieuze cirkel waarbij je meer wilt wassen, krabben of zelfs de huid wilt verbergen. Dan kunnen er juist meer symptomen komen door het gebruik van agressieve zeepjes of shampoos, zweet, stress of wollen kleding.

Nu vraag je je af, wat kan ik doen om de irritatie te verlichten? Hiervoor zijn niet altijd producten nodig, zorg voor afleiding zodat je kind niet focust op de jeuk, douche niet te vaak, te warm en te lang. Én gebruik géén agressieve zeep, shampoo of badschuim en gebruik daarna een verzachtende crème of zalf met de juiste ingrediënten. Zo zorg je dat de huid gehydrateerd blijft, mits je het 1 à 2 keer per dag smeert. Dit zorgt voor een hoger vochtgehalte, het beschermt de huid door de laag beschermende crème én verlicht de jeuk.

Welke ingrediënten zijn geschikt?

Belangrijk is om natuurlijke en biologische ingrediënten te gebruiken, deze zijn zacht voor de huid en hebben vaak een verzorgende of helende functie in plaats van chemicaliën die gericht zijn op symptoombestrijding. Denk hierbij aan Shea boter dit wordt namelijk snel opgenomen, het smelt op lichaamstemperatuur en houdt gezonde vetten vast. In 2009 is er een studie geweest waarbij een proefpersoon op het ene arm vaseline gebruikte en op het andere arm Shea boter, hier zag men dat Shea boter meer verlichting gaf en dat er een sterkere vermindering van de symptomen was door natuurlijke hydratatie en behoudt van gezonde vetten. Vaseline smeert de huid dicht en door de laag die je aanbrengt voelt de jeuk minder erg maar blijft de irritatie in de huid. Terwijl Shea boter van binnen en buiten werkt, het beschermt de huid, maar doordringt de verschillende huidlagen en verrijkt de gezonde vetten dieper in de huid.

Ook Calendula werkt goed bij eczeem-klachten, het heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Dit ingrediënt kalmeert de huid en versnelt de genezing van scheurtjes en barstjes in de huid waardoor ook de jeuk vermindert. Hetzelfde geldt ongeveer voor Amandel olie, dit kan namelijk verlichting brengen door hydratatie, waardoor je minder jeuk hebt, minder gaat krabben en daardoor de huid de kans geeft om te herstellen.

 

De juiste samenstelling van dergelijke ingrediënten zorgt voor uitstekende producten die ‘smeerklaar’ zijn en gericht irritatie en symptomen kunnen verlichten. Daarom adviseren wij de Mum & Baby Rescue Balm van Green People.

Dit is een natuurlijke en biologische balsem vrij van parfum waardoor deze geschikt is voor de gevoelige huid. Het voedt, kalmeert en verzacht en doordat het natuurlijk is wordt de huid niet afhankelijk. Daarnaast is het een geconcentreerde formule waarbij je met een beetje balsem al veel kan bereiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op de huid van jouw baby of kind en wrijf dit zachtjes in de huid en gebruik zo vaak als nodig! Zo houd jij je baby of kind blij en tevreden ondanks eczeem.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.