Mijn eerste rimpel, hoe kom ik hier van af?

Mijn eerste rimpel, hoe kom ik hier van af?

Tijdens het klaarmaken tref je in de spiegel ineens een kleine groef op je huid. Daar is ie dan: jouw eerste rimpel. Huidveroudering begint al vanaf ons 25e levensjaar door afbraak van collageen. Er ontstaan lijntjes en rimpels, omdat de huid niet meer vitaal en elastisch blijft. Maar hoe zorg je er voor dat je het huidverouderingsproces vertraagd? Wij vertellen het je!

 

Tip 1: Hyaluronzuur toevoegen aan je skincare routine

Hyaluronzuur wordt aangemaakt door de fibroblast cel. Deze cel maakt 3 stoffen aan: collageen, hyaluronzuur en elastine. Naarmate wij ouder worden maakt de fibroblast minder stoffen aan. Daarom is het van belang om dit aan te blijven vullen als je het huidverouderingsproces wil vertragen. Hyaluronzuur is een vochtbinder en zorgt ervoor dat je vochthuishouding optimaal blijft. Daardoor blijft de huid ook elastisch en worden rimpeltjes en lijntjes verkomen. 

Bekijk hier ons hyaluronzuur serum

Tip 2: Retinol voor huidverjonging

Retinol (Vitamine A) is een sterk ingredient met veel voordelen. Retinol werkt verhelderend, exfolieert de huid, vermindert rimpels, vermindert de talgproductie wanneer deze te veeel is, stimuleert collageen en vermindert roodheden. Retinol is dus multi inzetbaar en eigenlijk geschikt voor ieder huidtype. Wel is het belangrijk om retinol rustig op te bouwen, want de huid moet wennen aan de werkstoffen. Wanneer de huid wat droger wordt van Vitamine A dan moet het product gebruik even gestaakt worden.

Bekijk hier ons collageen serum

Tip 3: SPF is de beste anti-aging crème

Zon is de grootste boosdoener en versnelt het verouderingsproces in de huid. Zon droogt de huid uit en kan de pigment cellen beschadigen. De zon vermindert de aanmaak van hyaluronzuur, terwijl de huid dit zo hard nodig heeft. Daarom is een dagverzorging met een SPF (Sun Protect Factuur) de beste anti-aging crème. Belangrijk is ook in de zomermaanden waarbij de UV straling hoog is, zo veel mogelijk met de huid uit de zon te blijven.

Bekijk hier onze SPF dagverzorging

Tip 4: Naast goede skincare ook goede huid behandelingen

De juiste skincare is 70% van de huidverbetering. Daarnaast is goede huid behandelingen nemen elke 4-6 weken ook van belang. Huidverbeterende behandelingen zijn de ''personal training'' voor de huid. Peelings, bindweefselmassage of microdermabrasie kunnen helpen om jouw huid jeugdig te houden!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.