Soap bars & shampoo bars, waarom is dit beter?

Soap bars & shampoo bars, waarom is dit beter?

Zeep en shampoo, je hebt tegenwoordig van alles op de markt. Vloeibaar, schuim en ook bars! Een bar is een stuk zeep, dat stuk zeep heeft vele voordelen en zeker als je de juiste ingrediënten combineert. In deze blog vertellen wij meer over de natuurlijke, biologische en veganistische zepen en shampoo's van Nature Bar en waarom dit beter is dan het plastic alternatief!

Waarom is een zeepbar beter dan een normale shampoo fles of douchegel?

Een zeepbar biedt verschillende voordelen ten opzichte van een normale shampoofles. Ten eerste is een zeepbar veel milieuvriendelijker. Traditionele shampooflessen worden vaak gemaakt van plastic en dragen bij aan de plasticvervuiling in de wereld. Zeepbars daarentegen zijn vaak verpakt in minimalistische, plasticvrije verpakkingen of zelfs helemaal zonder verpakking. Door over te stappen op een zeepbar verminder je jouw plasticafval en draag je bij aan het verminderen van de plasticvervuiling.

Daarnaast zijn onze zeepbars gemaakt van natuurlijke ingrediënten. In tegenstelling tot sommige traditionele shampoos bevatten zeepbars geen agressieve chemicaliën zoals sulfaten en parabenen. Deze natuurlijke ingrediënten zijn zachter voor zowel je huid en haar als de natuur, en kunnen helpen op een gezonde en zachte manier te reinigen, zonder het uit te drogen of te beschadigen.

De 8 mini's set van Nature Bar is fijn om alles eerst uit te testen!

Welke ingrediënten moet je vermijden zeep?
Deze vier boosdoeners moet je zo snel mogelijk vermijden in jouw dagelijkse verzorgingsproducten:

 1. Sulfaten (zoals SLS of SLES): Sulfaten worden vaak gebruikt als reinigingsmiddelen in zeep en shampoo vanwege hun schuimende eigenschappen. Ze kunnen echter je haar en hoofdhuid uitdrogen, wat kan leiden tot irritatie, jeuk en overmatige talgproductie. Het vermijden van sulfaten helpt je haar gezond en gehydrateerd te houden.

 2. Parabenen: Parabenen worden gebruikt als conserveermiddelen om de houdbaarheid van zeep en andere cosmetische producten te verlengen. Ze zijn echter in verband gebracht met hormoonverstorende effecten. Het vermijden van parabenen helpt mogelijke gezondheidsrisico's te minimaliseren.

 3. Siliconen: Siliconen worden vaak gebruikt in haarproducten, inclusief sommige zeepbars, vanwege hun gladmakende en glansversterkende eigenschappen. Hoewel ze tijdelijk een zijdezacht gevoel kunnen geven, kunnen siliconen zich opbouwen op het haar en de hoofdhuid, waardoor het zwaar en futloos kan aanvoelen. Het vermijden van siliconen helpt je haar gezond en ademend te houden.

 4. Kunstmatige geur- en kleurstoffen: Kunstmatige geur- en kleurstoffen kunnen irritatie en allergische reacties veroorzaken, vooral bij mensen met een gevoelige huid. Het kiezen van zeepbars zonder synthetische geur- en kleurstoffen helpt mogelijke huidproblemen te voorkomen.

Het vermijden van deze agressieve ingrediënten zorgt ervoor dat je een mildere, natuurlijkere en huidvriendelijke optie kiest. Dit helpt de gezondheid en de conditie van je haar en huid te verbeteren, terwijl je mogelijke negatieve bijwerkingen minimaliseert.

Kies voor de zachte bars van Nature bar!

Soap bars naast elkaar gelegd

Voordelen van een zeepbar van Nature Bar

 1. Natuurlijke ingrediënten: Nature Bar gebruikt alleen hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten in hun zeepbars. Deze bars zijn vrij van schadelijke chemicaliën zoals sulfaten, parabenen en siliconen, waardoor ze zacht zijn voor je haar en hoofdhuid. De natuurlijke ingrediënten voeden en hydrateren je haar op een milde en effectieve manier.

 2. Milieuvriendelijk: De zeepbars van Nature Bar zijn verpakkingsvrij of verpakt in duurzaam materiaal, waardoor ze een minimale impact hebben op het milieu. Ze verminderen plastic afval en dragen bij aan een duurzame levensstijl. Door te kiezen voor een zeepbar draag je bij aan het verminderen van de plasticvervuiling en het behoud van onze planeet.

 3. Langdurig gebruik: De zeepbars zijn geconcentreerd en gaan langer mee dan traditionele shampooflessen. Omdat je alleen de benodigde hoeveelheid zeep gebruikt, voorkom je verspilling. Dit betekent dat je langer van je zeepbar kunt genieten voordat je een nieuwe nodig hebt, wat zowel kosteneffectief als duurzaam is.

 4. Diverse opties: Nature Bar biedt een breed scala aan zeepbars die geschikt zijn voor verschillende haartypes en behoeften. Of je nu droog, beschadigd, fijn of gekleurd haar hebt, er is een zeepbar die perfect bij jouw haar past. Ze bieden ook zeepbars met extra voordelen, zoals volume, hydratatie of verzorging van de hoofdhuid.

 5. Gemakkelijk in gebruik: De zeepbars zijn eenvoudig in gebruik. Je wrijft de bar gewoon over nat haar om schuim te creëren en masseert het zachtjes in. Het spoelt gemakkelijk uit en laat je haar schoon, fris en geurvrij achter. Ze zijn ook handig voor op reis, omdat ze compact zijn en niet onderhevig zijn aan vloeistofrestricties.

Gebruik een zeepzakje om jouw bar langer mee te laten gaan!

Curriculair ingrediënt
Nature Bar heeft een circulaire benadering van duurzaamheid in elke zeepbar. Dit betekent dat de bars gemaakt zijn van zorgvuldig geselecteerde, duurzame en biologisch afbreekbare ingrediënten. Ze worden geproduceerd met minimale afvalproductie en dragen bij aan het verminderen van plasticvervuiling.
Elke zeepbar van Nature Bar heeft een eigen circulair ingrediënt. Bij elke bar lees je welke dat is!

Hoe gebruik je het?
Het gebruik van een bar is eenvoudig en handig. Volg deze stappen om optimaal van je bar te genieten:

 • Maak je handen en de bar nat onder stromend water.
 • Wrijf de bar tussen je handpalmen of rechtstreeks over je natte huid, afhankelijk van het type bar dat je gebruikt (bijvoorbeeld zeepbar, shampoo bar of conditioner bar).
 • Masseer het schuim zachtjes over je huid of verdeel het gelijkmatig door je haar. Je zult merken dat de bar gemakkelijk schuimt en zijn werk doet.
 • Spoel grondig af met warm water. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven op je huid of haar.
 • Na gebruik kun je de bar laten drogen op een zeepbakje of op een droge plaats bewaren, zodat hij goed kan uitharden voor de volgende keer.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.