Vet haar... Waarom mijn haar zo snel vet wordt

Vet haar... Waarom mijn haar zo snel vet wordt

Ken je dat? Gisteren heb je je haar gewassen en zag het er stalend uit, maar vandaag is het één grote vet bol. Hoe kan dat nou? Dat is super frustrerend, want eigenlijk heb je vandaag geen tijd om je haar weer te wassen. Dan maar weer droogshampoo erin, in de hoop het wassen daarmee nog een dag uit te stellen.

Vet haar, wat is dat eigenlijk?

Vet haar ontstaat door de aanmaak van talg door de talgkliertjes. Wanneer talg blijft zitten op het haar en zichtbaar wordt noem je dat vet haar. De hoeveelheid talg die aangemaakt wordt verschilt per persoon. Bij dagelijks vet haar is er sprake van overmatige talgproductie en het dagelijks wassen van het haar kan dit versterken. Hierdoor gaan de talgkliertjes in een soort ‘verdediging’ om de hoofdhuid gehydrateerd te houden en wordt het haar sneller zichtbaar vet.

Elke dag jouw haar wassen is niet zo goed...

Probeer het dagelijks wassen van je haar te voorkomen, het wassen van je haar en hoofdhuid verwijdert de aanwezige talg. Dit stimuleert de talgklier waardoor je haar ook weer snel vet kan worden. Het is belangrijk om de natuurlijke werking van de talgklieren niet teveel te verstoren. 

Wat kan ik doen om vet haar te verminderen?

Sulfaten vermijden in shampoo's is the key! Sulfaten zijn erg krachtige reinigers met als gevolg dat ook de goede bacteriën weggehaald worden. De hoofdhuid en het haar worden gestript van al het goede en slechte. Benieuwd welke stoffen je het beste kan vermijden in je huid-, haar- en lichaamsverzorging? Lees dan: “Synthetische stoffen in cosmetica, nee!

Wat nog meer helpt om de overproductie van talg te verminderen is het koud spoelen van het haar, want te heet water stimuleert juist de werking van de talgkliertjes, helaas...

Ook het masseren van de hoofdhuid is het beste om te verminderen, als je je hoofdhuid dagelijks stevig wast en masseert dan raken de talgklieren van slag met als resultaat vetter haar.

Deze producten helpen jouw vet haar te verminderen

De 'Irritated Scalp Shampoo' helpt om de gevoelige of geïrriteerde hoofdhuid te kalmeren, ook de talgklieren komen hiermee tot rust door de milde reiniging. 

Ook de 'Daily Aloë Shampoo' heeft een zachte, niet-irriterende formule die het haar hydrateert en verzacht. Daardoor krijg jij gezonde, stralende haren en een kalme hoofdhuid. 

Alle shampoo's zijn vrij van sulfaten, alcohol, parabenen en kunstmatige geuren. Daarnaast zijn de shampoo's ook duurzaam, vegan en biologisch.

Bekijk hier meer van onze collectie voor vet haar!

 

 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.